Värsta knegen Top 5


Världsmetropolen Heby

Är inne på tredje veckan på Café och det är ett kul jobb. Men så har det inte alltid varit. Kul jobb alltså.

Som en liten påminnelse om detta tänkte jag lista mina fem värsta kneg:

1. Diskare på Restaurang Tulegården (Det är inte osannolikt att Christer Pettersson hade stammisbord där på den tiden).
Min sejour på Tuelgården varade i två dagar. När jag den tredje dagen fick en utskällning av krögaren för att jag kom fem minuter för sent och inte hälsade togs ett drastiskt men nödvändigt beslut. Jag gick på tidig lunch och kom aldrig mer tillbaka.

2. Fruktansvarig på Konsum i Högdalen
Ett förtroendeuppdrag som slutade med katastrof. Jag fick sparken efter två veckor. Orsak: Åt frukt på lagret och tog hem en fruktkorg av misstag som var en present till en annan anställd. Han förlät mig aldrig.

3. Musiklärarvikarie i Heby
Just det, Heby. Fem mill norr om Uppsala. Inget dirket fel på jobbet men då bodde jag i Enskede och restiden var ca två och en halv timme. Om Uppsalatåget var försenat, vilket ofta hände, missade jag bussen till Heby och därmed förmiddagens lektioner. Det blev förstås löneavdrag på en redan usel lön. Resorna fick jag betala själv.

4. Musiklärarvikarie i Salem för åk. 7
Kortare restid än till Heby med en timme var en framgång. Men alla minns väl hur man var 7:an! Varken barn eller vuxen, bara jävligt kaxig. Total anarki rådde och det normala var att jag fick avbryta lektionen och gråta ut hos rektor.

5. Mingelbildslav på tidningen Pause
Under smeknamnet "Lord of mingel" gjorde jag en tid mingelsidor till Pauses alla lokala editioner, som mest åtta tror jag. Ju mindre stad desto sämre bilder. Ack den som kunde få layouta en notis, tänkte jag många gånger.

Tid för Café

Imorgon börjar jag ett sommarvick på tidningen Café. En hektisk och spännande månad väntar. Jag har fått ett verkligt kul sommarjobb.

Den låga bloggfrekvensen på sistone får skyllas på mycket jobb och till viss del på kärleken också, som kom när jag minst väntade det. Så klart.

Pappersbloggen lever förstås vidare som om inget hade hänt. Ett kort sommaruppehåll först bara på några veckor men sen kommer jag tillbaka. Det kan bli tidigare också, vill inte lova för mycket.

För säkerhets skull säger jag glad sommar till er läsare. Det känns som om sommaren precis har börjat. Och den börjar med ett nytt jobb.

RSS 2.0