Vice - kungen av snapshots

image9
DO, enligt Vice

Jag har rätt så många nummer av gratismagasinet Vice liggandes hemma. Tänkte försöka reda ut varför jag spar på dem.


Vice startades i Kanada 1994 som ett oberoende magasin riktat mot bohemiska efter-college-unga människor, ibland så kallade hipsters. Inget är tabu i Vices värld. Sex, drugs & rock´n´roll på ett lite smartare sätt kanske man förenklat skulle kunna kalla Vices innehåll för. Men det handlar om mycket annat också. Ibland tar man ställning politiskt, om än ganska ironiskt och man ger ofta ut tema-nummer som till exempel The fear issue (senaste numret). The DOs & DON'Ts som många tidningar rippat kommer ursprungligen från Vice.

2007 har Vice utvecklats till ett helt koncept; Vice Magazine, Vice Records, Vice Film, Vice TV etc. och tidningen distribueras idag i större delen av världen. Fotot har genom åren kanske varit Vices starkaste sida (det måste vara därför jag spar på dem). Den något kontroversielle fotografen Terry Richardson är en typisk Vice-vän och man samarbetar gärna med "unga" klädmärken som typ American Apparel.

Har egentligen inte så mycket klokt att säga om formen på Vice. Den är inte speciellt snygg, andas gratistidning. Men för fotots skull är den absolut värd att kolla in - fortfarande. Liten kamera, blixt, pang! Det är vad det handlar om i Vice. Det verkar ju så lätt, som en polare sa nyligen. Försök själv att ta ett riktigt bra snapshot.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0