Ebbot & Co motade vädergudarnaRegnet hängde i luften men The Soundtrack of Our Lives tillät inte himmeln att gråta över Gröna Lunds stora scen. Scenen som är klassisk men också ganska trist i en omgivning av avancerad berg-och-dalbane-mekano, som numera delvis är igång under konserten. Det kan inte vara enkelt att spela musik under sådana fasansfulla omständigheter.

Konserten börjar också knackigt och Ebbots lätt förvirrade mellansnack känns inte som ett gott omen. Men efter bara ett par låtar trissar bandmaskineriet upp på en högre växel och Ebbot Lundberg & Co levererar rock som bara ett band med många gig i ryggen kan.

The Soundtrack of Our Lives börjar bli veteraner och drar musikaliskt mot ett hårdare och råare sound än i bandets begynnelse. Jag kan tycka det är bra, fast samtidigt sakna mystiken och uppbyggnaden som finns i låtar som exempelvis den mycket stämmingsfulla Jehova sunrise.

Gruppens sista spelning på sommarturnén avslutas med några inspirerade extranummer. Och hade det inte varit för Grönan och en ganska mogen (läs stillsam) publik, hade man nog velat smasha en gitarr eller kanske välta ner trummorna från podiet. Men rätt extasnivå infann sig inte riktigt denna kväll.

Betyg: 3
Bäst: Big Time
Sämst: Fritt fall

Ikväll gäller det, EbbotThe Soundtrack of Our Lives spelar på Gröna Lund ikväll. Typ papper och Djurgårdsstaden Media finns på plats.

Blev nominerad

Fick i dagarna reda på att jag blivit nominerad till Svenska Publishingpriset i kategorin bästa verksamhetstidning. Senast jag blev nominerad till något måste ha varit i en danstävling i 5:an på mellanstadiet. (Min flickvän kan eventuellt intyga att jag stannat i utvecklingen gällande dansen efter framgången.)

Det är därför en tegelsten som lättar när jag nu kan byta upp mig. Vi räknar givetvis med seger på Publishing-galan den 15 oktober.

10-tal = 70-tal?


Ny trend? Cassis grönbetsade spegeldörrar

Det talas om att 70-talet gör stor comeback i Ikeas nästa katalog. Vill du studera en 70-talsinteriör av hög kaliber ska du ta en lunch på legendariska restaurang Cassi på Narvavägen. Du behöver alltså inte åka till värdshuset i Bengtsfors för lite murrig 70-talsinspiration.

Eftersom Cassi har varit konsekvent okänsliga för trender sedan typ 1974 finns där allt ett retromatrum bör innehålla. Som till exempel runda barstolar i galon, figursvarvade karmstolar, vinröda heltäckningsmattor och oranga bordsdukar med mera. Skulle det finnas en stereobänk någonstans i lokalen är den förmodligen gjord i jakaranda.

Det mest positiva är ändå att bokhyllor med böcker i gör comeback. (Vem kunde tippa det?) Och hyllorna ska förstås helst vara mörkbruna.

I Roslagens famn


Ibland måste vissa risker tas...

Mannens viktigaste accessoar?Väskan. Utan tvekan. Min köptes på en sån där liten biståndsloppis som det kryllar av i London. Pris: fem pund. Ett av mina bättre loppisfynd.

Kristider


Se upp med romhaltenDet pratas ju mycket om procenthalter hit och dit inom livsmedel. Sockerhalten, kakaohalten och inte minst fetthalten. En halt man kanske inte alltid tänker på är romhalten. Nog så viktig. Speciellt för en kaviarälskare som jag.

Abbas senaste tillskott till Kalle-serien heter Kalles Prickiga. Snygg tub och förförisk god. Men hur är det med romhalten egentligen? Minst 50 procent rom bör en äkta kaviar innehålla.

Smooth säljesKöp vår Smooth? Debbie & Lasse säljer inte smoothies utan riktig smooth.

Känd från stanI fotograferande stund hann jag inte läsa igenom texten. Vet alltså inte vilken Göran Jonsson vi talar om här. Det skulle också kunna vara ren gatukonst i samma anda som Ernesto Guerra. Maskeringstejpad lapp med namn är effektfullt.

Nu har jag sett den!

... isJouren. Drinkens bästa vän. Alltid undrat hur det funkar... Måste vara bråda tider nu när stan kokar.
Sankt Jacobs kyrka igår kl. 21.15

Underbart är kortVi har lämnat Alvaret för nu börjar allvaret. Hörs snart.

RSS 2.0