Feel good - feel bad

Typ papper har sett två bioaktuella filmer som är varandras diametrala motsatser.



Vicky Christina Barcelona
Av: Woody Allen
Med: Javier Bardem (betydligt snällare än i No Country for Old Men), Penélope Cruz, Scarlett Johansson m. fl.
Betyg: 4

Kärlek, relationer och vardagsbekymmer. Livet helt enkelt. Vem kan skildra det bättre än Woddy Allen. Med stor känsla för skådespelar-karaktärer, har Ol' dirty Woody med uppföljaren till lyckade Match Point fått in ännu en fullträff. Har nog aldrig sett Penélope Cruz så rolig. Se filmen och feeeeel good.





Baader-Meinhof Komplex
Av: Uli Edel
Med: Martina Gedeck, Moritz Bleibtreu, Johanna Wokalek m. fl.
Betyg: 2

Det är tidigt 70-tal och en grupp unga vänsterradikala aktivister som kallar sig Röda armé-fraktionen (RAF) har tröttnat på att demonstrera mot krig och orättvisor utan resultat. Våld ska mötas med våld är grundfilosofin. Journalisten Ulrike Meinhof hjälper Gudrun Ensslin att frita pokjvännen Andreas Baader från fängelse, vilket blir startskottet på en våg av terrordåd som ligan, även kallad Baader-Meinhof, gör sig skyldig till.

Filmen är en långdragen historia med oklart budskap. Ligans huvudpersoner framställs som sexiga actionhjältar och alldeles för lite av rörelsens politiska bakgrund går fram i filmen. Bäst och mest trovärdig är Martina Gedeck som Ullrika Meninhof. Men några bra skådespelarprestationer räddar inte filmen från ett uderbetyg. Hade hellre sett en dokumentär om Baader-Meinhof och beskonats från denna meningslösa våldsorige. När filmen äntligen var slut vacklade jag och min polare ut från salongen i höstrusket. Den planerade efter-bio-ölen ställdes in. Vi kände oss båda tröttare än på mycket länge.

Kommentarer
Postat av: Lenox

Jag ska se båda ändå i fall du har fel angående baader-meinhof och för att jag inte riktigt vet vad som hände egentligen, ung och oförstööörd som jag är...



förresten så läste jag om gamla bloggen helt härom dagen, den är fortfarande bra :)



2008-10-25 @ 09:14:32
URL: http://paforskolan.blogspot.com/
Postat av: Tom

Ja, Baader-meinhof är väl värd att se trots allt. Var inte heller så gammal när det begav sig..



Tack, stort att någon läser den igen :)

2008-10-26 @ 18:34:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0